وي با اشاره به اينکه استان بوشهر ظرفيت توليد بيش از اين ميزان را دارد، اظهار داشت:براي صنعتگران اين رشته بدليل مشکلاتي که در توليد با آن روبرو هستند، ظرفيت توليد بيش از اين وجود ندارد.
معاون صنايع دستي و هنرهاي سنتي بوشهر تصريح کرد: نخ ريسي به شکل دستي و کمبود پشم شتر به عنوان مواد اوليه اين محصول از جمله مشکلات هنرمندان اين بخش است.
دهاز با بيان اينکه توليد کنندگان اين بخش دو ماه از وقت خود را صرف ريسندگي دستي نخ اين محصول مي کنند، گفت: اين در حالي است که تا به امروز تلاش براي استفاده از دستگاههاي نخ ريسي براي توليد نخ به جايي نرسيده است.
وي ادامه داد: عباي بوشهر از لحاظ کيفيت در کشور حرف اول را مي زند ضمن اينکه عباي توليد شده از لحاظ وزن با توليدات ساير استانها قابل مقايسه نيست.
معاون صنايع دستي و هنرهاي سنتي بوشهر با تأکيد بر اينکه در حال حاضر قيمت تمام شده اين محصول به دليل توليد کم آن بالا رفته است، گفت:قيمت اين توليدات طي چهار سال اخير تقريبآ چهار برابر شده و اين باعث متزلزل شدن بازار داخلي شده است.
احمد دهاز خاطرنشان کرد:عمده توليد صنعتگران اين بخش به کشورهاي عربي صادر مي شود و اين در حالي است که بازار خارجي امکان پذيرش ميزان بيشتري از اين توليدات را نيز دارد.
وي همچنين يادآورشد: مشکل اصلي نخ ريسي را با کارگاههاي نخ ريسي در استانهاي مختلف در ميان گذاشته ايم ولي پايين بودن حجم پشم شتر مانع از پيشرفت کار مي شود.
معاون صنايع دستي و هنرهاي سنتي بوشهر در ادامه گفت:به دليل مشکلات عديدهاي که ذکر شد نسل جوان کشش کمتري به فعاليت در اين عرصه دارند و اين سبب شده کارگاههاي فعال توليدي عبا بافي در استان به تعداد انگشتان دست باشد./111
انتهای پیام/